Rank Math được đánh giá là một plugin SEO mới và tốt nhất cho WordPress hiện nay. Rank Math cung cấp nhiều tính năng hữu ích, giúp tối ưu các vấn đề về SEO cơ bản cũng như nâng cao. Hãy cùng MRH tìm hiểu về Rank Math và cách cài đặt plugin này trong bài viết dưới đây nhé!

Rank Math SEO PRO là gì?

Rank Math PRO là một plugin Tối ưu hóa Công cụ Tìm kiếm dành cho WordPress giúp mọi người dễ dàng tối ưu hóa nội dung của họ với các đề xuất tích hợp dựa trên các phương pháp hay nhất được chấp nhận rộng rãi. Dễ dàng tùy chỉnh các cài đặt SEO quan trọng, kiểm soát trang nào có thể lập chỉ mục và cách bạn muốn trang web của mình xuất hiện trong tìm kiếm với Dữ liệu có cấu trúc.

rank math seo
rank math seo
 • Lượt tải và sử dụng hơn 1 triệu
 • 4860 Reviews với điểm trung bình 4.99

Thì Rank Math thực sự là một Plugin SEO đáng để nghiên cứu và áp dụng cho website của bạn. Với tốc độ phát triển và lan tỏa mạnh mẽ đến như vậy. Nhiều người cho rằng đây sẽ là Plugin SEO thay thế cho Yoast SEO hay bất kỳ Plugin SEO nào khác.

Vậy Rank Math có điều gì mà hấp dẫn đến như vậy? Hãy tiếp tục đến với các tính năng nổi bật ngay sau đây.

Cách cài đặt và cấu hình Rank Math SEO

Nếu bạn đang sử dụng Yoast SEO thì không cần tắt plugin này trước khi cài Rank Math SEO, bạn cứ cài thêm plugin Rank Math SEO vào nhé.

Trước tiên bạn vào phần Plugin > Add New, tìm kiếm với “Rank Math” tiếp tục chọn cài đặt và kích hoạt như những Plugin khác.

Sau khi kích hoạt Rank Math SEO, bạn có thể ấn nút Active Now để đăng ký tài khoản Rank Math hoặc ấn Skip để bỏ qua, cái này không bắt buộc.

hướng dẫn cài đặt Rank Math

Sau đó plugin sẽ tự động kiểm tra xem website bạn có tương thích với plugin này không (ví dụ như phiên bản PHP và phiên bản WordPress phải đạt yêu cầu). Nếu website bạn tương thích với Rank Math SEO thì ấn nút Start Wizard để bắt đầu thiết lập nhanh.

6 bước cài đặt Rank Math

Tại trang tiếp theo, nếu bạn đang sử dụng plugin hỗ trợ SEO nào đó (ví dụ Yoast SEO) thì bạn sẽ cần nhập dữ liệu từ Yoast SEO vào để sử dụng lại các thiết lập của Yoast SEO trên Rank Math SEO.

nhập liệu từ Yoast SEO

Ở đây bạn chọn kiểu website, kiểu website này sẽ giúp Google nhận diện website tốt hơn, cũng như hỗ trợ SEO Local.

Tiếp theo là thiết lập kết nối với Google Search Console, điều kiện website bạn phải được thêm vào Google Search Console trước.

Ấn nút Get Authorization Code để lấy mã xác thực và điền vào, sau đó ấn nút Authorize. Bạn chọn đúng website trong phần Google Search Console Profile.

Kết nối Google Search Console

Tới phần Sitemap có các tùy chọn như sau:

Sitemap-Rank Math
 • Sitemap: On để bật
 • Include Images: On để thêm hình ảnh vào sitemap. Nếu site bạn không quan trọng về hình ảnh thì chọn Off vì sitemap càng ít thứ linh tinh thì Google càng crawl nội dung quan trọng tốt hơn.
 • Public Post Type: Thêm các kiểu post type mà muốn đưa vào sitemap để Google index.
 • Public Taxonomies: Thêm các kiểu phân loại nội dung mà bạn muốn đưa vào sitemap, nên đưa Category vào.

Tiếp theo là phần SEO Tweaks, một số thiết lập để tối ưu trên website tốt hơn, hiện tại nó có 3 chức năng chính:

SEO Tweaks - Rank Math
 • Noindex Empty Category and Tag Archive: Nếu bật tùy chọn này thì các trang trong phần category (danh mục bài viết) và tag (thẻ bài viết) mà không có nội dung thì sẽ được đánh dấu noindex để bot không truy cập. Việc này giúp bot tiết kiệm thời gian và tập trung cào dữ liệu các trang quan trọng hơn.
 • Nofollow External Links: Bật tùy chọn này thì các liên kết bên ngoài (liên kết không cùng domain của website) sẽ được tự động thêm thẻ rel=nofollow để đánh dấu Google bot không quan tâm tới, cũng như không chia sẻ thứ hạng.
 • Open External Links in New Tab/Window: Bật tùy chọn này thì khi nhấp vào các liên kết bên ngoài trên website thì nó sẽ mở một tab mới, nhằm tránh thất thoát lượt truy cập ra bên ngoài.

Thiết lập Advanced Options (404 Monitor, Redirection và Schema Markup)

Sau khi thiết lập xong các phần trên, bạn ấn nút Setup Advanced Options để thiết lập một số tùy chọn nâng cao khác.

cài đặt Rank Math

Đầu tiên là phần 404 và Redirection. Bạn nên tắt 404 Monitor nếu sử dụng Hosting vì nó sẽ khá tốn tài nguyên của host. Phần Redirections bạn cũng nên tắt nếu không bật 404 Monitor.

lỗi 404 Rank Math

Tiếp đến là phần Schema Markup, bạn chọn kiểu Schema cho từng post type. Ví dụ như Bài viết (Post) bạn chọn là Article, còn Trang (Page) thì tùy theo website bạn đang làm là gì mà chọn cho phù hợp.

cài đặt Rank Math

Thiết lập SEO hình ảnh cho rank math pro

SEO hình ảnh giúp hình ảnh trên website của bạn có cơ hội hiển thị tại Google Hình Ảnh nhiều hơn, đặc biệt là khi bạn muốn quảng bá những hình ảnh thu hút đến người dùng.

SEO hình ảnh bao gồm:

 • Tên hình ảnh phải có từ khóa mà bạn cần SEO.
 • Hình ảnh trong website có thẻ alt chứa từ khóa cần SEO.
 • Hình ảnh trong website có thẻ title chứa từ khóa cần SEO.

Trong đó phần tên hình ảnh bạn phải tự đặt (ví dụ như hosting-vinahost.jpeg), còn lại Rank Math SEO sẽ hỗ trợ bạn.

Để kích hoạt tính năng này, bạn vào Rank Math SEO => General Settings => Images và bật hết 2 tùy chọn trong đó lên, phần format bạn để mặc định.

thiết lập SEO hình ảnh

Sử dụng Rank Math SEO Posts

Khi viết bài hoặc tạo trang mới, bạn sẽ thấy phần Rank Math SEO hiển thị ngay bên dưới khung soạn thảo nếu bạn sử dụng khung soạn thảo cổ điển.

Sử dụng Rank Math SEO Posts
Sử dụng Rank Math SEO Posts

Hoặc nếu bạn sử dụng trình soạn thảo kiểu khối (Block Editor) thì nó sẽ hiển thị bên phải như bên dưới.

sử dụng Rank Math

Chỉnh sửa title và meta description của bài viết

Để tiến hành viết lại title và thẻ meta description của bài viết thì bạn chỉ cần nhấp thẳng vào tiêu đề hoặc mô tả trong phần General của Rank Math SEO là được. Một số gợi ý viết lại meta description và title như sau:

 • Title: Viết lại tiêu đề mà nó sẽ hiển thị lên thẻ title, nên chứa từ khóa bạn cần SEO ở đầu tiên và dưới 60 ký tự.
 • Meta description: Phần này bạn nên cố gắng bắt buộc làm ở mọi bài viết, nội dung ở đây ít hơn 160 ký tự và nên thả từ khóa chính vào.
Chỉnh sửa title và meta description của bài viết

Viết lại tiêu đề, hình ảnh khi chia sẻ lên Facebook, Twitter

Nếu bạn muốn “câu like” cho bài viết của mình khi chia sẻ trên Facebook thì có thể thiết lập lại hình ảnh, tiêu đề và mô tả của liên kết đó bằng tab Social ở Rank Math SEO.

Viết lại tiêu đề, hình ảnh khi chia sẻ lên Facebook, Twitter
Viết lại tiêu đề, hình ảnh khi chia sẻ lên Facebook, Twitter

Nếu như bài viết của bạn có video, có thể sử dụng thêm 1 trick của plugin này đó là chèn nút Play hiển thị đè lên ảnh bằng cách bật tùy chọn Add icon overlay to thumbnail và chọn Play icon.

Play icon - Rank Math

Tối ưu bài viết đạt điểm SEO cao trong Rank Math SEO

Để sử dụng nó, trước tiên bạn cần điền từ khóa cần tập trung tối ưu vào phần Focus keyword. Ví dụ bài viết này mình muốn SEO từ khóa “Khóa học SEO Online” thì mình điền nó vào và ấn enter.

Tối ưu bài viết đạt điểm SEO cao trong Rank Math SEO
Tối ưu bài viết đạt điểm SEO cao trong Rank Math SEO

Khi điền xong, plugin sẽ tự động chấm điểm SEO của bài viết dựa theo từ khóa đó. Điểm SEO sẽ được đánh giá bằng danh sách checklist ở ngay bên dưới, nếu bạn hoàn tất hết các checklist đó thì sẽ 100 điểm.

Ý nghĩa các checklist gợi ý của Rank math pro plugin:

Basic SEO

 • Add Focus Keyword to the SEO title: Thêm từ khóa tập trung vào thẻ title.
 • Add Focus Keyword to your SEO Meta Description: Thêm từ khóa tập trung vào nội dung meta description.
 • Use Focus Keyword in the URL: Đường dẫn bài viết phải có từ khóa cần SEO
 • Use Focus Keyword at the beginning of your content: Từ khóa tập trung phải xuất hiện đầu bài viết.
 • Use Focus Keyword in the content: Nội dung cả bài viết phải xuất hiện từ khóa tập trung.
 • Content should be 600-2500 words long: Nội dung bài viết phải ít nhất đạt 600 từ và không quá 2500 từ.

Additional

 • Use Focus Keyword in subheading(s) like H2, H3, H4, etc.: Trong bài viết bạn phải có các đoạn tiêu đề sử dụng các từ khóa H2, H3, H4 chứa từ khóa tập trung.
 • Add an image with your Focus Keyword as alt text: Nội dung thẻ alt hình ảnh trong bài viết phải có từ khóa cần tập trung.
 • Keyword Density is 0. Aim for around 1% Keyword Density: Tần suất từ khóa tập trung xuất hiện trong bài viết không nên nhiều quá 1%, vì nếu nhiều quá bài của bạn bị lủng củng và có nguy cơ đánh dấu spam.
 • Link out to external resources: Bài viết nên có liên kết đến nội dung liên quan ở bên ngoài (không cùng tên miền website của bạn), điều này có thể giúp người đọc tìm kiếm được nhiều thông tin bổ ích hơn.
 • Add DoFollow links pointing to external resources: Trong bài viết có liên kết trỏ ra ngoài là dofollow.
 • Add internal links in your content: Trong nội dung bài viêt có chứa liên kết nội bộ đến các nội dung liên quan.

Title Readability

 • Use the Focus Keyword near the beginning of SEO title: Từ khóa tập trung nên xuất hiện ở đầu hoặc gần đầu tiêu đề.
 • Add a number to your title to improve CTR: Thu hút tỷ lệ click vào bài viết của bạn cao hơn trên kết quả tìm kiếm, mạng xã hội bằng cách đưa các con số vào tiêu đề

Content Readability

 • Use Table of Content to break-down your text: Có nghĩa là nội dung của bạn nên có Table of Content (phụ lục bài viết) giúp người dùng dễ “scan” bài viết hơn trước khi đọc chi tiết.
 • Add short and concise paragraphs for better readability and UX: Nghĩa là nội dung của mỗi câu không quá dài và nên chia thành các đoạn nhỏ để người đọc dễ nhìn hơn.
 • Add a few images and/or videos to make your content appealing: Bạn nên thêm vài hình ảnh hoặc video vào bài viết để nhìn cho sống động, thu hút hơn.

Theo mình thấy thì bạn không cần chỉnh hết tất cả lỗi mà Rank Math báo X. Bạn chỉ cần sửa một số mục sao cho phù hợp và điểm SEO trên 80 điểm là ổn.

Việc tối ưu SEO trong plugin chỉ mang tính chất hỗ trợ và tương đối, plugin này không có nghĩa là làm website bạn đạt thứ hạng cao hơn trên Google nhưng ít ra nó giúp công việc SEO một website dễ dàng hơn rất nhiều.

Các tính năng của Plugin SEO Rank Math Pro

tính năng của Plugin SEO Rank Math Pro
tính năng của Plugin SEO Rank Math Pro
Các tính năng nâng cao đến từ Plugin SEO Rank Math Pro

Xem các tính năng dành riêng cho plugin SEO Rank Math và hiểu lý do tại sao Rank Math SEO có thể là Plugin SEO tốt nhất cho WordPress

 • Setup Wizard (Dễ làm theo)
  Rank Math SEO thực tế tự cấu hình. Rank Math SEO có trình hướng dẫn cài đặt và cấu hình từng bước giúp thiết lập SEO cho WordPress một cách hoàn hảo.
 • Google Schema Markup hay còn gọi là Rich Snippets Tích hợp
  Cấu hình Google Schema Markup, hay còn gọi là Rich Snippets, giờ đây trở nên dễ dàng, nhờ vào Rank Math SEO. Với sự hỗ trợ cho hơn 16 loại Đánh dấu lược đồ, hay còn gọi là Rich Snippets, bao gồm cả Giản đồ xếp hạng, bạn sẽ có thể tối ưu hóa bài đăng của mình chỉ trong một vài cú nhấp chuột. Nó cũng bao gồm Lược đồ Câu hỏi thường gặp hay còn gọi là Khối lược đồ trang FAQ và Khối lược đồ HowTo hay còn gọi là Cách trong plugin.
 • Tối ưu hóa từ khóa không giới hạn
  Không giống như các plugin khác, Rank Math SEO cho phép bạn tối ưu hóa bài đăng của mình cho các từ khóa tập trung không giới hạn cho mỗi bài đăng. 5 theo mặc định.
 • Tích hợp Google Search Console
  Xếp hạng Toán học SEO giúp bạn tiết kiệm rất nhiều thời gian bằng cách tích hợp với Google Search Console và hiển thị thông tin quan trọng về trang web của bạn ngay trong bảng quản trị WordPress.
 • Xếp hạng từ khóa của Google
  Với Plugin SEO Rank Math, bạn có thể theo dõi thứ hạng từ khóa của mình trong Google.
 • Google Analytics Integration
  Rank Math SEO cung cấp giải pháp một cú nhấp chuột để cài đặt tập lệnh Google Analytics mà không cần dán bất cứ thứ gì theo cách thủ công ở bất kỳ đâu. Bạn cũng có thể loại trừ những người dùng đã đăng nhập.
 • Cài đặt tối ưu được chọn trước Định
  cấu hình plugin SEO mất thời gian và có thể gây nhầm lẫn. Rank Math SEO giúp bạn tiết kiệm rắc rối với các cài đặt mặc định tối ưu, lý tưởng cho hầu hết các trang web và nếu cần, có thể thay đổi.
 • Công cụ từ khóa LSI Tích hợp
  Xếp hạng Math Công cụ từ khóa LSI tích hợp của SEO cung cấp cho bạn nhiều biến thể từ khóa của từ khóa trọng tâm, giúp bạn thu hút nhiều lưu lượng truy cập hơn vào bài viết của mình. Cần có tài khoản miễn phí.
 • Thêm Biểu tượng Lớp phủ Trên Hình ảnh Xã hội
  Xếp hạng Toán học SEO làm cho các hình thu nhỏ trên mạng xã hội nhấp vào nam châm bằng cách cung cấp cho bạn tùy chọn phủ một GIF hoặc một biểu tượng video trên hình thu nhỏ.
 • Công cụ phân tích SEO nâng cao
  Chỉ với một cú nhấp chuột, Rank Math SEO có thể thực hiện kiểm tra SEO trang web của bạn.
 • 30 bài kiểm tra SEO chi tiết
  Xếp hạng Toán học SEO được thiết kế để hoàn toàn tăng cường SEO cho trang web của bạn với 30 bài kiểm tra SEO chi tiết của nó. Cần có tài khoản miễn phí.
 • Mô-đun hệ thống Dựa
  Rank Math SEO đã được thiết kế với một hệ thống mô-đun dựa trên, mỗi trong số đó có thể được kích hoạt hay vô hiệu hóa theo nhu cầu của bạn, cho bạn thêm tốc độ và kiểm soát.
 • Trình quản lý chuyển hướng thông minh
  Xếp hạng Math Trình quản lý chuyển hướng thông minh được tích hợp sẵn của SEO sẽ giúp bạn tạo, quản lý, xóa, bật hoặc tắt chuyển hướng trên quy mô lớn.
 • SEO Local Business
  Rank Math SEO được thiết kế để sử dụng bởi các trang web Toàn cầu và các trang web địa phương. Với các tính năng SEO địa phương của nó, các trang web địa phương có thể nổi bật trong kết quả của công cụ tìm kiếm như của Google và thu hút nhiều lưu lượng truy cập hơn.
 • SEO Optimized Breadcrumbs
  Xếp hạng Math SEO có thể hiển thị Breadcrumbs được tối ưu hóa SEO trên tất cả các trang web, ngay cả khi chủ đề không hỗ trợ mã hóa Schema.org.
 • 404 Monitor
  Rank Math SEO có trình theo dõi lỗi 404 tích hợp giúp bạn tìm và giải quyết các lỗi 404 để có trải nghiệm người dùng tốt hơn.
 • Phân tích nội dung sâu Kiểm tra
  SEO trên trang không còn là điều bí ẩn với phân tích nội dung sâu của Rank Math SEO và các đề xuất SEO chính xác.
 • Đề xuất liên kết nội bộ
  Xếp hạng Toán học SEO đề xuất một cách thông minh các bài đăng khác từ trang web của bạn để liên kết nội bộ từ các bài đăng hiện tại của bạn, cải thiện cơ hội xếp hạng cao hơn trong SERPs.
 • Người quản lý vai trò
  Ngay cả khi bạn có nhiều nhân viên quản lý trang web của mình, bạn có thể kiểm soát chính xác những gì mà mỗi người trong số họ phải truy cập trong SEO Rank Math với người quản lý vai trò của nó.
 • Sẵn sàng cho nhiều trang
  Cho dù bạn chạy một trang web WordPress đơn lẻ hay toàn bộ mạng các trang web – chúng tôi luôn sẵn sàng cho bạn. Rank Math SEO hỗ trợ đầy đủ dự án WordPress Multiuser (WPMU).
 • và có Code nhẹ so với tải chậm trong các plugin SEO khác.
  Thậm chí với nhiều tính năng hơn đáng kể so với các plugin khác, Rank Math SEO tải nhanh đáng kinh ngạc và giữ cho trang web của bạn luôn nhanh.

Plugin SEO Rank Math Pro Đẩy top nhanh như người yêu cũ bỏ bạn?

Share Plugin RankMath PRO – Plugin SEO #1 Hiện Nay - Update mới nhất 2022

 • Tự động cấu hình – Tất cả những gì bạn phải làm là đặt một vài tùy chọn và Rank Math SEO sẽ tự định cấu hình hoàn hảo cho trang web của bạn.
 • Plugin SEO siêu nhanh – Ngay cả sau khi đóng gói rất nhiều tính năng, Rank Math SEO vẫn tải không đáng kể trên máy chủ của bạn, do đó làm cho nó trở thành một trong những plugin SEO nhanh nhất cho WordPress.
 • Đề xuất từ ​​khóa tự động từ Google – Nhận đề xuất từ ​​khóa từ Google khi bạn bắt đầu nhập các chữ cái vào trường từ khóa trọng tâm của Xếp hạng Toán học SEO.
 • Trình phân tích SEO mới – Phân tích SEO tích hợp của Rank Math SEO sẽ cung cấp cho bạn các đề xuất SEO mà bạn thường phải chi hàng trăm đô la để có được.
 • Elementor SEO – Tích hợp sâu với trình tạo Trang Elementor. Bây giờ, bạn không cần phải qua lại giữa các tab để định cấu hình SEO cho trang của mình. Mọi thứ liên quan đến SEO cho Elementor đều có thể được định cấu hình trong trình chỉnh sửa trực quan.
 • Divi SEO – Một trong những tích hợp loại này với Chủ đề và Trình tạo trang Divi. Xử lý mọi thứ liên quan đến SEO từ màn hình trình chỉnh sửa trang mà không cần quay lại trình chỉnh sửa mặc định. Điều này giúp bạn tối ưu hóa trang web của mình trong thời gian thực cho SEO.
 • Page Builder SEO – Phân tích nội dung của plugin Rank Math SEO hoạt động hoàn hảo với các chủ đề và trình tạo trang phổ biến như Oxygen Builder, WPBakery, Avada, Astra, Kadence, Themify, Beaver Builder, Page Builder Framework, Schema theme, Flothemes, OceanWP, v.v.
 • Tối ưu hóa KHÔNG GIỚI HẠN Từ khóa cùng một lúc – Bạn có thể tối ưu hóa bài đăng của mình cho tối đa 5 từ khóa khác nhau theo mặc định với plugin Rank Math SEO và có thể sử dụng bộ lọc để tối ưu hóa cho các từ khóa không giới hạn.
 • SEO hình ảnh – Với giải pháp hoàn hảo của Rank Math SEO để thêm thẻ ALT & Tiêu đề một cách nhanh chóng, để tối ưu hóa hình ảnh, hiển thị bên trong nội dung và điều đó cũng MIỄN PHÍ, không có lý do gì để chọn bất kỳ giải pháp SEO nào khác mà không cung cấp tất cả các tính năng SEO cần thiết.
 • SEO Câu chuyện trên web – Tạo bất kỳ Câu chuyện nào được tạo bằng plugin Câu chuyện trên web của Google Sẵn sàng cho SEO. Tự động thêm đánh dấu Lược đồ và thẻ Meta thân thiện với AMP.
 • WooCommerce SEO – Tối ưu hóa sản phẩm cửa hàng của bạn dễ dàng hơn với Xếp hạng Toán học. Các thẻ meta SEO và Lược đồ được thêm tự động nhưng cũng có thể được tùy chỉnh với toàn quyền kiểm soát. Rank Math SEO có SEO tiên tiến nhất cho WooCommerce.
 • Google AMP SEO – Các trang trên thiết bị di động được tăng tốc cần được chuẩn bị cho các công cụ tìm kiếm. Còn cách nào tốt hơn để làm điều đó ngoài việc để Rank Math SEO sử dụng các chi tiết SEO thông thường của bạn và tối ưu hóa AMP dựa trên dữ liệu đó?
 • bbPress SEO – Nội dung do người dùng tạo trong bbPress được tối ưu hóa đúng cách với Rank Math xử lý tất cả các khía cạnh SEO quan trọng. Lược đồ Hỏi & Đáp được thêm vào các chủ đề bbPress cùng với các thẻ meta thiết yếu khác.
 • BuddyPress SEO – Như với bbPress, SEO cho nội dung BuddyPress được thực hiện tự động bằng cách sử dụng Rank Math. Bạn có tất cả các tùy chọn cần thiết để có thứ hạng cao hơn với nội dung do người dùng tạo của bạn.
 • Chỉnh sửa nhanh Chi tiết SEO – Xem qua rất nhiều bài viết / trang một cách nhanh chóng bằng cách đảm bảo chúng được tối ưu hóa cho các công cụ tìm kiếm. Nhanh chóng chỉnh sửa nhiều trường SEO cùng một lúc bằng cách sử dụng Rank Math SEO.
 • Lập chỉ mục tức thì cho Bing – Đưa nội dung của bạn ngay lập tức được Bing lập chỉ mục. Nhập một vài chi tiết chính và bạn đã sẵn sàng.
 • Lập chỉ mục tức thì cho Google – Được Google lập chỉ mục ngay lập tức từng được dành riêng cho các thương hiệu lớn và các trang web lớn. Không còn nữa. Bất kỳ ai cũng có thể tận dụng tính năng Lập chỉ mục tức thì của Google bằng cách sử dụng Rank Math SEO.
 • Kiểm soát phiên bản – Khôi phục hoặc thử các phiên bản beta. Cập nhật và hạ cấp các plugin của bạn bây giờ chỉ là một vài cú nhấp chuột. Tự động cập nhật lên các phiên bản mới nhất hoặc dùng thử các bản dựng beta mới nhất.
 • Hỗ trợ plugin dịch – Rank Math SEO hoạt động hoàn hảo với các plugin dịch hàng đầu như WPML, TranslatePress, Weglot, Polylang (chưa hoàn toàn tương thích), v.v., làm cho nó trở thành một người bạn đồng hành hoàn hảo.
 • Sơ đồ trang web XML – Plugin SEO Xếp hạng Toán học đi kèm với tính năng Sơ đồ trang web tải nhanh, hoạt động với các loại bài đăng khác nhau, bao gồm cả các bài đăng tùy chỉnh và cung cấp khả năng kiểm soát sâu. Người ta cũng có thể tạo tệp KML Vị trí thông qua bộ lọc cho Sơ đồ trang web cục bộ và Sơ đồ trang web WooCommerce.
 • Nhập 1 lần nhấp từ Yoast – Chỉ với một cú nhấp chuột của bạn, Rank Math SEO có thể nhập tất cả cài đặt của bạn từ Yoast SEO & Yoast SEO Premium vào chính nó. Quá trình chuyển giao diễn ra ngay lập tức và kết quả là bạn không bị mất bất kỳ thứ hạng SERP nào.
 • Nhập 1 lần nhấp từ AIO SEO – Xếp hạng SEO cũng có thể nhập tất cả cài đặt của bạn từ AIO SEO & All in One SEO Pack Pro chỉ bằng một cú nhấp chuột. Quá trình chuyển giao diễn ra ngay lập tức và kết quả là bạn không bị mất bất kỳ thứ hạng SERP nào.
 • Nhập 1 lần nhấp chuột từ các đoạn mã đa dạng trong một lược đồ – Xếp hạng SEO cũng có thể nhập tất cả cài đặt Đoạn mã và lược đồ Pro giàu có của AIO trong một vài cú nhấp chuột, giúp duy trì thứ hạng phong phú của bạn khi chuyển sang SEO Xếp hạng Toán học.
 • Nhập 1 lần nhấp từ SEOPress SEO – Chỉ với một cú nhấp chuột của bạn, Rank Math SEO có thể nhập tất cả cài đặt của bạn từ plugin SEOPress & SEOPress Pro vào chính nó. Quá trình chuyển giao diễn ra ngay lập tức và kết quả là bạn không bị mất bất kỳ thứ hạng SERP nào.
 • Nhập 1 lần nhấp từ chuyển hướng – Di chuyển tất cả các chuyển hướng của bạn không phải là một vấn đề phức tạp. Đó là lý do tại sao chúng tôi đã thực hiện việc nhập chuyển hướng từ plugin Chuyển hướng phổ biến đơn giản như nhấp vào một nút.
 • Đề xuất từ ​​khóa của Google – Khi quyết định các từ khóa trọng tâm, Xếp hạng Toán học SEO có thể giúp bạn khám phá nhiều từ khóa hơn bằng cách lấy các đề xuất từ ​​khóa tự động từ Google.

Dùng RANK MATH ở đâu là hợp lý?

PLUGIN SEO RANK MATH HOÀN HẢO CHO:

 • Blogger
 • Thương mại điện tử cửa hàng chủ sở hữu
 • Trang web ngách về một lĩnh vực nhất định
 • Doanh nghiệp
 • Các doanh nghiệp địa phương
 • Startups
 • Các đơn vị bất động sản
 • Nghệ sĩ & Nhiếp ảnh gia
 • Giải pháp Bán hàng
 • Thư mục
 • Vlogger (Những người làm nội dung Video)
 • Hoặc bất kỳ website WordPress

So sánh Plugin SEO Rank Math Pro với Yoast SEO, AIO SEO và SEOpress

Để tiện so sánh tính năng giữa các Plugin SEO khác nhau thì hãy nhìn vào bảng so sánh dưới đây:

Share Plugin RankMath PRO – Plugin SEO #1 Hiện Nay - Update mới nhất 2022
So sánh tính năng Rank Math SEO với các Plugin khác

Bảng chi tiết thì khá dài, nên mọi người có thể xem các tính năng full trong đường link dưới đây.

 

Xem FULL: https://rankmath.com/wordpress/plugin/seo-suite/

Tóm lại, từ bảng so sánh ta có thể thấy rằng Plugin SEO Rank Math Pro được tích hợp thêm nhiều tính năng nâng cao mới, phù hợp cho đa dạng loại Website đang tồn tại trên thị trường.

So sánh Plugin SEO Rank Math PRO so với FREE

Đối với những người dùng thông thường thì các tính năng ở bản FREE hoàn toàn có thể đáp ứng mọi nhu cầu cơ bản. Tuy nhiên nếu bạn là một chuyên viên SEO và cần các tính năng cao cấp cho các dự án lớn thì các tính năng cao cấp dưới đây sẽ đáp ứng nhu cầu của bạn.

Share Plugin RankMath PRO – Plugin SEO #1 Hiện Nay - Update mới nhất 2022
Rank Math Free vs Pro

Và tin vui cho bạn, Mình đang chia sẻ đến bạn bản Plugin SEO Rank Math Pro, tức là bạn sẽ nhận được toàn bộ các tính nâng cao cho dù bạn có biết dùng hay là không :D.

 

Trong đó, nổi bật là:

 • Tích hợp GG Analytics và Search Console: Tương tự MonsterInsight và Google Suit, bây giờ bạn không cần phải cải đặt nhiều Plugin cùng lúc để tối ưu Website.
 • Phân tích từ khóa: Dễ dàng tối ưu và tìm kiếm các cụm từ giúp Website của bạn có thêm nhiều lượt truy cập hơn.
 • Tối ưu hình ảnh: Tự động thêm các thuộc tính Alt, description để đáp ứng đầy đủ các thuật toán từ Google.
 • Redirections: Chuyển hướng liên kết hỏng đến các liên kết mới nhanh chóng.
 • Schema: Đặt định dạng Schema cho trang và bài viết. Giúp nội dung thân thiện hơn trong kết quả tìm kiếm.
 • Các tính năng hay ho khác cho Woocommerce….

Bảng giá Plugin SEO Rank Math Pro

Nói gì thì nói, việc dùng bản PRO chính thống luôn đi kèm với nhiều lợi ích và hỗ trợ từ nhà phát hành. Nên nếu bạn có điều kiện thì cũng nên mua sản phẩm để trải nghiệm đầy đủ các tính năng cao cấp và đặc biệt là bảo mật Website bạn nhé.

Việc dùng các bản Crack luôn mang đến lợi ích kinh tế cho bạn. Nhưng đôi khi sẽ dẫn đến các lỗ hổng bảo mật cho Website. Nên nếu bạn là tổ chức hay doanh nghiệp, hay làm website dự án lớn thì việc sử dụng chính thống luôn là điều được khuyến nghị.

Tham khảo bảng giá của Plugin Rank Math SEO Pro ở dưới đây.

Share Plugin RankMath PRO – Plugin SEO #1 Hiện Nay - Update mới nhất 2022
Bảng giá Rank Math

Download và Cài đặt Plugin SEO Rank Math Pro

Rank math pro free download Link driver bất tử:

Tải về Plugin SEO Rank Math Pro

 1. Tải về Plugin Rank Math SEO mới nhất ( rank math pro nulled)
 2. Tải lên Plugin SEO Rank Math Pro trong mục Plugin -> tải lên
 3. Cài đặt Rank Math SEO khi nó xuất hiện
 4. Kích hoạt Rank Math SEO từ trang Plugin của bạn.
 5. Tạo tài khoản FREE tại https://rankmath.com/
 6. Đi tới “sau khi kích hoạt” bên dưới.

SAU KHI KÍCH HOẠT

  1. Bạn sẽ thấy trình hướng dẫn thiết lập SEO tự động chỉ với vài click.
  2. Đi qua trình hướng dẫn thiết lập và thiết lập plugin cho trang web của bạn.
  3. Bạn đã hoàn tất!

Video hướng dẫn cài đặt và chuyển cấu hình yoast Seo sang rankmath

Changelog

Rank math pro version
v3.0.19 August 24, 2022
Added: More Countries in the Google Search Console settings
Improved: Add multiple Pros & Cons in the Advanced Schema editor
Improved: Removed offers property completely when values are empty and Pros & Cons are added in the Product Schema for Editorial Reviews
Fixed: Wrong positioning of the Pros & Cons properties in the Review Schema
Fixed: Wrapped Pros & Cons list in the ul tag when shortcode or Schema block is used in the content area
Fixed: Images added in the Tab field of the ACF plugin were not included in the Sitemap
Fixed: Missing author URL property warning when Article schema is added to a post after the FAQPage schema
Fixed: Rank Tracker was not showing the option to add & delete the keyword
v3.0.18.1 August 12, 2022
Fixed: Conflict between Rank Math PRO & Elementor PRO, which was breaking the editor
v3.0.18 August 11, 2022
Added: [NEW!] Support for Pros & Cons in Review Schema
Fixed: Podcast feed link was not working on the new setup without updating the permalinks
Fixed: PHP notice in FAQ block when the image is not added
Fixed: Option to sort data was not working in the Analytics
Fixed: Page was reloading after searching the keyword on Rank Tracker page
Fixed: Rank Tracker page was showing an error after reloading the page
Fixed: Search page by URL or Title was not working in Site Analytics
Fixed: Change Caption casing option was not working
Fixed: Bulk Redirect was not working for terms
Fixed: Missing loading effect in Analytics tables
Fixed: Business badge was shown on the sites registered to an Agency plan
Fixed: Missing toggle to change the Top Winning & Losing posts
v3.0.17 July 28, 2022
Added: [HUGE!] Introducing Podcast SEO! Now create, publish, and optimize your podcasts from Rank Math without needing any third-party plugin.
Improved: Made several significant code improvements
Updated: License badge colors in the header of plugin’s Setting pages
Fixed: Top Statuses in the Index Status tab of Analytics were showing the wrong colors
Fixed: Missing author property in Article schema on some setups when multiple schemas were added in the post
Fixed: SEO Details column in the Post list was incorrectly showing the N/A score after updating the SEO data using the Quick edit option
Fixed: Default Schema set in the Titles & Meta Settings was not showing in the Post list
v3.0.16.1 July 18, 2022
Fixed: PHP error on some setups when both the Elementor & BuddyPress plugin were active on a site
v3.0.16 July 13, 2022
Added: Spanish, French, Italian, Japanese, and Dutch translations
Improved: German translations
Improved: Styling of HowTo & FAQ Schema shortcodes to match with the blocks
Fixed: Unexpected Text error in the Media feed
Fixed: Analytics connected with GA4 property was not fetching the data from the selected country
Fixed: Deprecated PHP warning in Elementor editor
Fixed: Query monitor was showing missing dependencies error on Taxonomy pages on some setups
Fixed: Password-protected products pages were showing critical error on some setups
v3.0.15.1 June 30, 2022
Fixed: Rank Tracker was not showing the option to add & delete the keyword
v3.0.15 June 29, 2022
Improved: Made several significant code improvements in the Analytics module to make the plugin even FASTER and LIGHTER
Improved: CSV Export code to make it work better with the quotes in the values
Improved: Images added using ACF block are now also included in the Sitemap
Improved: Dark mode styling of the Schema Generator in the Elementor editor
Fixed: The %imagealt% and %imagetitle% variables used in the Image SEO were showing the same value for all the images
Fixed: KML file was showing the name of the last location in all the locations entries
Fixed: Video sitemap was showing the same thumbnailUrl for all the posts
Fixed: Video Sitemap was showing deprecated Category column
Fixed: FAQ schema was showing an Unknown property error on some setups
Fixed: The option to select primarySchema was not working in the Schema Generator
Fixed: Schema Generator layout was changing to the Advanced editor on some setups after making the changes in the Secondary schema
Fixed: Encoded characters were shown in the Rich Results section of the Index Status
Fixed: RTL issues in the Analytics graphs
Fixed: Deprecated notice in the Elementor editor
v3.0.14 June 15, 2022
Added: [HUGE!] New option to set start and end date to Schedule a Redirection
Improved: Made several improvements in the Redirection code to make it LIGHTER
Fixed: Removed the deprecated image properties from the News Sitemap
Fixed: Searching post by title was not working on the Site Analytics page
Fixed: Filter posts by Schema type was not working well
Fixed: PHP error on some setups in the CSV file generated from the Import & Export settings
Fixed: Data sorting option was not working well after searching a keyword on the Rank Tracker page
v3.0.13 June 1, 2022
Improved: Made several significant code improvements that make the plugin even FASTER and lighter
Improved: Google Trends CSS to make the UI same in all the editors
Fixed: Malformed Image file name when Change Description Casing was set to Title casing
Fixed: Google Search Console was showing Couldn’t Fetch 404 error for News Sitemap when the site had no new articles in the past 48 hours
Fixed: jQuery Migrate warnings on some setups
Fixed: Schema Template’s Display conditions were not working well for singular pages
v3.0.12 May 20, 2022
Added: New option in the Rank Tracker to delete all the tracked keywords
Added: New option in Index Status tab to send the index request to Google when the Fast Indexing plugin is active on the site
Removed: Deprecated properties from Video Sitemap. You can read more about it here
Fixed: Schema template page was showing warnings in the console on some setups
Fixed: News & Video Sitemap was not updating when a scheduled post was published
Fixed: Incompatibility with the Bimber theme
Fixed: Reordering of Focus keywords was not working in the Elementor editor
Fixed: Rank Tracker was not working in WordPress v5.8
Fixed: Schema Markup tab in Setup Wizard was showing wrong schema types for the Locations post type
v3.0.11 May 4, 2022
Added: [HUGE!] Rank Math now supports Google Analytics 4
Added: Option to create GA4 property with one click
Removed: [IMPORTANT] Cookieless Tracking option as it will not work with the GA4
Added: Index Status data in the Single Post Analytics reports
Fixed: Google Trends was not working in the Elementor editor
Fixed: Deselecting a keyword in the Google Trends was not working
Fixed: Undefined PHP error related to Analytics Module on some setups
v3.0.10.1 April 7, 2022
Fixed: Hide frontend Analytics Stats when Google Search Console is not connected to the site
v3.0.10 April 7, 2022
Added: [NEW!] Introducing Stats Bar. Now, you can view Analytics stats on the frontend
Added: Option to search a keyword in the Rank Tracker
Fixed: Content length test was showing the wrong recommended number of words on WooCommerce/EDD Product pages on non-English sites
Fixed: Sitemap was showing an error on some setups when the Include Images from the ACF fields option was enabled
Fixed: Duplicate keywords were getting added in the Rack Tracker when the keyword case was different
v3.0.9 March 23, 2022
Added: [New!] SEO details in the Post column will now also show the Search Traffic & Search Impression data if the Analytics Module is on
Added: Mobile Usability Issues section in the Index Status report
Improved: “Activate the PRO version” notice was showing the invalid activation link on some setups
Fixed: Robots.txt state label in the Index Status
Fixed: Bulk editing was showing an undefined error on some setups
Fixed: Pagination was not working well on the Index Status page after selecting a filter
v3.0.8 March 9, 2022
Added: [HUGE!] Google URL Inspection API Integration in our Analytics Module, now you can see current Index Staus, Earned Rich Results, Errors & Warnings from Google directly in your WordPress backend!
Improved: Made several code improvements
Fixed: MySQL error due to mismatch in Analytics table collations
Fixed: PHP error on some setup after connecting Analytics account
v3.0.7 February 23, 2022
Added: [NEW!] Dedicated Content Analysis tests for WooCommerce & EDD Products
Fixed: Google Analytics and Adsense data was not updating when updating the data manually from General Settings
Fixed: On non-English sites, wrong schema icons were shown on the Analytics page
v3.0.6 February 9, 2022
Improved: Plugin performance by removing duplicate queries
Improved: Made several significant code improvements in the Analytics Module that have made the plugin even FASTER and lighter
Fixed: Incompatibility with the WP Schema PRO plugin
Fixed: Sitemap was not showing the Images added in the ACF’s Flexible content field
Fixed: Bottom Center thumbnail overlay position was not working
Fixed: JS errors appearing on Analytics page for some installations
v3.0.5 January 26, 2022
Improved: Affiliate links will now be treated as external across the website
Improved: sponsored rel tag is automatically added to all the affiliate links
Updated: German translations
Fixed: PHP errors on some setup after resetting the settings
Fixed: Invalid @type error when FAQ schema was used on Taxonomy pages
Fixed: Default Thumbnail Watermark option was getting duplicated on all the pages in Settings page when the Web Stories plugin was active
Fixed: Missing Active Schema Templates section in the Divi Editor
Fixed: Same schema template was appearing multiple times in the Elementor editor
v3.0.4 January 5, 2022
Improved: [HUGE!] Made several significant code improvements that have made the plugin even FASTER. Now, the plugin folder is lighter than 450 KB
Improved: 404 Monitor’s export settings styling
Fixed: Video Schema was getting duplicated when Auto detect video option was enabled
Fixed: PHP Notice on bbPress pages
Fixed: Missing script dependency error on the Schema Templates pages
v3.0.3 December 22, 2021
Added: [NEW!] An option to filter Analytics data by post type in Site Analytics & SEO Performance tabs
Added: An option to add alternateName field in the FactCheck Schema
Improved: Auto-Import Focus Keywords in the Rank Tracker on new installations
Fixed: FactCheck Schema shortcode was not showing the ratings data
Fixed: Accessing Schema Templates using the Divi builder was crashing the editor
Fixed: Watermark Option for Social Sharing was not working on the server where allow_url_fopen is not enabled
Fixed: Importing custom schema in Schema Templates was failing when properties had @id
Fixed: Exclude Post Terms option was not removing the NewsArticle schema from new posts
v3.0.2 December 8, 2021
Added: You can now reorder the Focus Keywords by simply dragging them
Added: A filter to change the locations query, use rank_math/location_args filter to change the query args
Improved: Accuracy of pageviews data in the Analytics
Improved: Schema selection dropdown type in the RM Locations now shows only Local Business & None options
Fixed: Updating Posts was not working on some setups when Auto-Detect video option was enabled
Fixed: Importing custom schema was failing when properties had @id
Fixed: Bulk Editing Primary Category was not working for WooCommerce’s Product categories
Fixed: Schema Shortcode was not showing the Recipe data added in the PRO version
Fixed: Bulk Editing redirections for multiple URLs was not working
Fixed: Conflict with the ‘NextMove Thank You Page’ plugin
Fixed: Bulk editing the primary category of WooCommerce Products was failing
v3.0.1 November 24, 2021
Added: Rank Tracker will now show a notice text when there are no keywords present in that table
Improved: Optimized the code to get the variations data for WooCommerce Product schema
Improved: The priceValidUntil property. By default, the Product schema will show the date +1 year from the current year
Fixed: Hide bulk edit option if the user doesn’t have capabilities to Bulk edit the SEO data
Fixed: Local Business Schema was not honoring the Use 24h format option
Fixed: PHP warning in the plugin update routine file
v3.0.0 November 8, 2021
Added: [HUGE!] Introducing Content AI – Your personal AI assistant
Improved: Updated the Russian translations
Fixed: On some setups, the link to edit post on Analytics page was broken
v2.19.0 October 27, 2021
Added: Italian translation
Improved: Multiple values can now be added in the @type property of custom schema in an array format
Fixed: Adding an & in the Publication Name field was preventing the News Sitemap from loading
v2.18.0 October 13, 2021
Fixed: Analytics AdSense was not showing any data
Fixed: Posts filtering was showing Schema option even when Schema module was not enabled on the site
Fixed: Trends comparison tool will now work only when the site is connected to the Rank Math account
Fixed: Unable to add more than 5 Focus keywords on Divi Builder
Fixed: On some setups, the Schema data added in the templates used to disappear in the Divi theme
Fixed: Adding & in the Publication name was preventing the News sitemap from loading
v2.17.1 October 3, 2021
Fixed: Some of the Schema types were missing in the SEO tab of Elementor Editor
Fixed: “Upgrade to PRO” notice was showing on some setups after updating the plugin
v2.17.0 September 29, 2021
Improved: Behavior of the Graph in the Rank Tracker
Improved: Added a dropdown to select a timeframe in the Rank Tracker
Fixed: SEO fields were missing from the Quick edit screen
Fixed: Bulk edit was throwing a fatal error
Fixed: data-schema-attribute was added to all the Classic Editor links even if about & mentions Schema option were not selected in the link popup
Fixed: Trends tool was not working on the Taxonomy & User profile pages
Fixed: Taxonomy & User Profile pages were showing the upgrade to PRO notice even when Rank Math PRO was active
Fixed: Even when the score of the PageSpeed was 100, the value was turning red as if it were a bad score
v2.16.0 September 17, 2021
Added: Graph in the Rank Tracker above the Keywords table
Added: Loading effect to the Analytics tables when data is being loaded
Added: You can now group the 404 logs in Advanced Mode by clicking on the Hit button
Fixed: The %filename% variable was not working well when it was added in the Caption field
Fixed: PHP error in the update routine file
Fixed: WooCommerce GTIN field alignment issue on screen 1440
Fixed: Trends tool was not showing any data when # was used in the keyword field
Fixed: Caption Format and Description format fields were always showing
v2.15.0 September 1, 2021
Improved: Replaced AdSense API v1.4 with v2.0
Improved: Labels on RM Locations Post Type
Improved: RM Locations & Schema templates will appear in the menu only when users have the rank_math_general capability
Improved: PRO plugin update button will now show only when an update of the free version is not available. It is always recommended to update the free version before the PRO version
Fixed: On RTL websites, the Add Keyword button was covering the keywords partially on the Rank Tracker page
Fixed: Trends data was not loading when there were more than 5 keywords
Fixed: Some CDATA was wrongly added in the page source on the frontend
Fixed: Pages created using the Divi builder was showing error on the frontend
Fixed: SEO data was not updating on some setups on taxonomy pages when Auto-Detect Video option was enabled
Fixed: Keywords added using the Keyword Tracker will now show in Rank Tracker instantly without needing to reload the page
Fixed: Bulk Editing was not showing all the SEO fields when multiple posts were selected
Fixed: Trends tool kept on showing Loading text for rare keywords with no popularity
Fixed: The isPartOf property added using Custom schema generator was getting removed from the Dataset schema
Fixed: Import schema using JSON code was not working when the imported schema had @type Service in the array
Fixed: Some values were getting removed from the imported schema data
Fixed: Adding Schema of the same type in the Schema Generator was not working
Fixed: Display condition to Include/Exclude Schema templates on the ‘Entire Site’ was not working
v2.14.0 August 13, 2021
Added: Option to Auto-Add Focus Keywords in the Rank Tracker
Added: Spain to the list of available countries in the Analytics Data Import Option
Added: New variable randomword_np to show a non-persistent random word on each page load
Fixed: Import Meta Data using CSV option was showing error on some setup
Fixed: Page was not updating in Divi Page Builder when Auto-Detect Video option was enabled
Fixed: Typo in the Dataset Schema field
v2.13.0 July 30, 2021
Added: Improved FAQ Block UX by adding reordering feature. Now you can easily change the question order without rewriting the whole Question & Answer
Improved: [HUGE!] Converted the Classic Editor metabox into React for better performance and code optimization, removed more than 5,000 lines of code from the plugin!
Fixed: Hovering over the position graph in the Analytics Pages was creating a scroll bar
Fixed: Google Trends icon was disappearing after updating the post in Firefox
Fixed: Analytics button was showing in the single posts even if the Analytics account was not connected
Fixed: isFamilyFriendly property in Video schema was showing wrong value
Fixed: Console errors on Customizer page in WordPress v5.8
v2.12.0 July 15, 2021
Added: [HUGE!] Google Core Updates timeline in the Analytics Graphs
Added: Support for more advanced nested Schema in the Advanced Schema Generator
Improved: [HUGE!] Improved performance of the plugin even further
Fixed: Custom mode option in the Setup Wizard was showing an error on sites where FS_METHOD was FTP
Fixed: Some properties were getting duplicated when Importing the Schema from the HTML code
v2.11.0 June 30, 2021
Improved: [HUGE!] Made more huge code improvements that have made the plugin even FASTER. Also, reduced the number of queries related to Rank Math on the Homepage and the Archive pages to improve performance further. Rank Math is indeed one of the FASTEST SEO PLUGINS
Improved: Video Schema Workflow
Improved: Even if you add regular video link of supported video services in the Embed field, Rank Math SEO will automatically convert that link into Embed URL and automatically fetch the data
Added: Support for Clip markup in the Video Schema
Added: The auto-detect Video feature now also adds the Video Title & Description automatically
Improved: After adding a video in the content and updating the post, Video Schema will now appear in the Schema tab of Rank Math without reloading the page
Improved: Description of Video Schema fields
Improved: Auto-Generated Video Schema now appears in the Schema tab after updating the post/page without reloading the post/page
Improved: Cookieless Analytics tracking feature on cached pages by improving the hashing formula
Fixed: Schema tab of Divi Builder was not opening on some setups
Fixed: Sitemap was showing a warning when the field type image was not in an array format in the ACF plugin
Removed: About & Mention Schema from the link search box of comment reply editor
Removed: Shortcode field from Schema generator of archive pages
v2.10.1 June 18, 2021
Fixed: Query Monitor plugin was showing missing script handler error in the Classic Editor
Fixed: PRO version was not being detected correctly in the Divi Frontend editor
v2.10.0 June 16, 2021
Added: [HUGE!] Introducing sorting option in the Analytics Tables. Now, you can sort Posts & Keywords using different column data like Position, Search Traffic, Clicks, CTR, etc.
Improved: [HUGE!] Made several significant code improvements that have made the plugin even FASTER. Rank Math now is one of the FASTEST SEO PLUGINS.
Added: An option to include only tracked keywords in the Email Reports
Removed: Genre & Stock options from the News Sitemap settings as those are not required anymore by Google
Improved: By default, the Rank Tracker tab sorts keywords by position
Improved: Remove site name from the News Sitemap titles to comply with Google’s Guidelines
Improved: Hide Schema Templates if the user has no permissions to edit them
Improved: File structure by moving assets in their respective module folders
Fixed: Sometimes Pagespeed date in the Single Post Report was not showing
Fixed: Local Business block was allowing the selection of the last 10 locations
v2.9.0 June 4, 2021
Added: [NEW!] [HUGE!] Introducing SEO Performance Reports via Email. Track monthly changes related to website traffic, impressions, total keywords & average position
Added: PRO users can choose email frequency between 15 or 30 Days. Business users can choose 7, 15, or 30 Days frequency for the email reporting
Added: Business plan users can whitelabel their email reports by adding their own logo, colors, and client email address/ID
Added: Business plan users can have full control over the email content. They can enable/disable each section, custom subject line, custom footer text, custom CSS, and much more. Read HERE to learn all about it
Improved: There will be no broken images showing up in the Video Sitemap if a video thumbnail is not set
Fixed: The News Sitemap settings to exclude terms were not showing all taxonomies data
Fixed: On some setups, the Sitemap was throwing an error when the ‘Include Image from ACF field’ option was enabled
Fixed: PRO version was getting disabled when the free version was getting updated using the Version Control
v2.8.0 May 20, 2021
Added: [NEW!] Auto-detect video for Schema and Video Sitemap now supports TED Videos, DailyMotion and WordPress.tv
Added: New ItemList Schema type for taxonomy archive pages
Added: Analytics button in the pages when Analytics Module is enabled
Added: Bulk SEO options on the tags list page
Added: SEO Filter options in the Media library for the List View
Improved: Labelling of bulk options added by Rank Math SEO
Improved: Winning Posts and Keywords section in the Analytics now shows only winners with a difference of 80 or less. This will help you get more actionable data
Improved: Hide News Sitemap tab for the users that do not have the permission to edit News Sitemap settings
Fixed: Option to enable/disable News Sitemap was not working from the Setup Wizard
Fixed: Schema tab in the taxonomy term pages was not showing the PRO Schema types
Fixed: Duplicate Schema Templates were appearing in the Elementor Page Builder
Fixed: customfield variable not working in the content URL option of Video Schema
Fixed: Links in the Video Sitemap were linking to the Sitemap itself
Fixed: Posts column showing Off in Schema instead of Article when the News Sitemap module was active. Though, it was not affecting the frontend output for the search engines
Fixed: Scheduled Actions page was showing DB related error on some setups when Google AdSense was not connected
Fixed: Content images were not added to Sitemaps correctly if ACF Module was Enabled, but the “Include images from the ACF field” option was disabled
v2.7.0 April 28, 2021
Added: [HUGE!] Divi SEO is HERE! Complete Divi Page Builder/Theme integration. Now you can configure all the SEO settings from the frontend
Added: Brand URL, Manufacturer, and Additional Type option in the Product Schema
Added: Video Sitemap can now detect all the videos from the content area and add them to the Sitemap
Added: Convert Divi Page Builder’s Accordion widget into the FAQ Schema markup
Improved: Added WooCommerce product SKU in the Open Graph data
Improved: Description of many Schema Generator options
Improved: Auto-Detect Video Schema option is now available for all the Custom Post Types
Improved: Added uninstall.php file to delete plugin database tables when the plugin is uninstalled completely
Fixed: Google Analytics (Search Traffic) column was showing after clicking the keywords toggle even if Google Analytics was not connected
Fixed: On plugin’s re-activation, Autodetect Video Schema & Auto-Generate Video image options were getting restored to default
Fixed: Browser console error while trying to add a new keyword in the Rank Tracker on PHP 8.0
v2.6.0 April 14, 2021
Added: Improved nesting of FAQ Schema & HowTo schema, now they will appear as a subjectOf property type in the primary Schema
Added: Remote Job, Education and experience properties in the Job Schema
Improved: Show global Schema type in the Schema column of Site Analytics tab if default Schema is not changed for that post/page
Improved: Remove password-protected Video Posts from the Video Sitemap
Improved: Auto-detect Video can now detect all the videos from the content and adds Schema markup for them
Fixed: Auto-detect Video option was not detecting videos in the new posts without saving it two times
Fixed: Scheduled data fetch process was not checking for any missing data from the past for Google Analytics and AdSense
Fixed: Speakable Schema was showing as disabled even after enabling it in the Article Schema
Fixed: Remove duplicated entries of Scheduled Data Fetch
Fixed: Schema column in the Site Analytics tab was not updating if Gutenberg post was updated
v2.5.1 April 3, 2021
Fixed: Rank Tracker tab showing duplicate Keywords if the letter cases are different
Fixed: Wrong URL in the single page Analytics reports if that page is the child page
v2.5.0 April 1, 2021
Improved: Ignore regular anchor links linking to YouTube videos from auto-detect & auto-generate Video Schema
Improved: Sort posts by Impressions in the Performance tab if Google Analytics is not connected
Improved: Combine multiple config attributes of Google Analytics Tracking code into one when Anonymize IP address & Enable Cookieless Tracking options are enabled
Improved: Clear Local KML file cache when RM Location post is updated
Improved: Replace PRO badge with Business if a business license is detected
Improved: Hide Analytics Report button in the Social tab single posts
Fixed: PHP Warning after Google data fetch on some installations
Fixed: Rank Tracker tab was showing 0 allowed keyword quota
Fixed: Unable to delete the Video Schema when the Auto-detect Video option was enabled
Fixed: update_meta_cache() function was causing slow page load on some websites
Fixed: Schema Templates were not working if used on more than one category
Fixed: Analytics Graphs were showing wrong data when the “7 Days” timeframe was Selected
Fixed: Heartbeat requests was causing PHP notice while editing the Location post
v2.4.2 March 22, 2021
Fixed: An issue where the primary category was not getting set using the quick edit options
Fixed: Analytics Dashboard was not showing charts on some installations
v2.4.0 March 18, 2021
Updated: [HUGE!] The Analytics module is revamped for Speed, Accurate Data, Better Sorting. Try it out and experience it for yourself. You might want to fetch the data manually once
Added: [HUGE!] Multiple keywords can now be added in the Rank Tracker by separating them with a comma
Added: [NEW!] Pagination in the Rank Tracker tab to improve performance and usability
Improved: Tracked keyword quota is now calculated using a proper method to avoid any mismatch related to the available/used credits
Improved: Duplicate keywords are not added in the keywords tracking list
Improved: Disabled Classic Editor post edit action links for the Rank Math Locations custom post type
Improved: Google Analytics-related elements in the Analytics reports are not shown if Google Analytics is not connected
Improved: Keywords in the single post analytics report are now sorted by impressions
Fixed: Import Schema option was not working on Rank Math Locations custom post type
Fixed: GTIN/MPN (Global Identifier) were not saving for WooCommerce’s variable products
Fixed: Filter by SEO Score was returning unchecked posts in the Site Analytics tab
Fixed: PHP errors related to AdSense module even when the account was not connected
Fixed: KML file was not showing all the locations in the Sitemap on some installations
2.3.1 March 12, 2021
Improved: Check if the current product has an AggregateOffer before adding the variations data in the Schema Markup
Fixed: Code validation tab was not working in the Schema Templates
v2.3.0 March 8, 2021
Added: [HUGE!] An option to enable Cookieless Google Analytics tracking [No Consent Required – GDPR Friendly]
Added: [HUGE!] An option to self-host Google Analytics JS file for outstanding performance
Added: An option to disable the Local Sitemap or the KML file
Added: Compatibility with the Presto Player plugin to detect Vimeo videos
Improved: Added proper feedback after importing the redirections using a CSV file
Improved: Description for the Local SEO options
Fixed: Auto-update was failing if both free & PRO versions had updates available
Fixed: Import Schema using code was not working
Fixed: Blank rows were appearing on some installations in the Rank Tracker table
Fixed: A PHP fatal error Cannot use RankMathGoogleAnalytics as Analytics appearing on some installations
Fixed: Wrong ‘Edit’ button link in the single-post Analytics report on multisite installations
Fixed: Code validation tab was not showing complete Schema code when trailing slash was removed from the permalink structure or when remove product base option was enabled
Fixed: Movie Schema was not printing above or below the content when using the location option
Fixed: A PHP notice on the Product category archive pages & in the changelog popup
Fixed: Hidden, & No-Indexed Products were appearing in the Sitemap incorrectly
Fixed: The Sitemap index was not showing custom taxonomy archive Sitemap
Fixed: A wrong link in the KML file, linking back to the homepage
Fixed: Local KML file was not showing the data from the Local SEO settings when multiple locations option was disabled
v2.2.0 February 17, 2021
Improved: The Local SEO PRO is more powerful and easy-to-use than ever
Improved: The UX of creating multiple locations is more user-friendly than ever in the RM Location CPT (custom post type)
Improved: Sample Shortcode is shown inside the Local Business Schema type. This Shortcut can add Location data to any editor like Classic, Elementor, Divi, Oxygen, etc.
Improved: The overall speed and security of the plugin
Improved: locations.kml Sitemap is generated automatically when the Local SEO module is enabled, and the geo-coordinates are added
Improved: Multiple locations are also included in the KML file when the Multiple Locations option is enabled
Improved: Disabled Classic editor support for the Multiple Location CPT
Improved: Elementor’s integration with the multi-site network. There is no need to enable the Rank Math & the Elementor plugins network-wide to utilize the Elementor SEO integration
Fixed: Graph line colors were not matching with the filters in some places
Fixed: Schema Shortcode was showing incorrect seo_title & description when used in posts other than the parent post
Fixed: A fatal error when searching a location in the Store Locator block
Fixed: Single page Analytics reports were not working on some installations
Fixed: The Analytics button was not working on individual posts when using the Classic Editor
v2.1.1.1 February 9, 2021
Fixed: URLs not appearing in the News Sitemap
v2.1.1 February 5, 2021
Fixed: FAQ Schema markup showing error if HTML tags are used in the answer area
v2.1.0 February 3, 2021
Improved: This update focuses on the Schema Markup and gives you a competitive edge over your competitors
Added: Automation of the Schema templates now work on the single posts of the taxonomy pages (categories & tags). That is, the display conditions now work with the taxonomy pages as well
Added: NEW! Schema tab on the taxonomy (categories & tags) pages so you can add custom Schema to archive pages as well
Added: Auto-update now works with the PRO version as well
Added: The Beta feature now works with the PRO version as well
Added: A filter to change the CSV separator character when importing the data into Rank Math
Added: Added an option to send an email when an update is available for the Rank Math SEO PRO plugin
Improved: The overall speed and security of the plugin
Improved: isPartof, mainEntityofPage, & inLanguage properties are not added by default to the custom Schema
Improved: We now show a warning when someone tries to add FAQ or HowTo Schema using the Schema Generator instead of using the Blocks provided in the plugin
Improved: The imported Schema’s order will not change after updating the post
Improved: When importing redirections for 410 type, the destination column is not required anymore
Fixed: An PHP error with the Schema Markup of the category pages when Schema templates were used
Fixed: The inner pages of the Site Analytics tab was not showing any data for Google Search Console. It should show all the data correctly now
Fixed: An error showing up in the News Sitemap on some installations
Fixed: The regular Product Schema in the WooCommerce products was not showing the Schema code in the validation tab
Fixed: The customfield variable was not working in the Sitemap
Fixed: Opening Hours option was becoming hidden after saving the Location post
Fixed: The location block in the Local SEO was not showing the openingHours value for the new locations posts
Fixed: Several small issues and improve the overall code of the plugin
v2.0.9 January 8, 2021
Added: There’s a new tool to scan all the old posts for YouTube & Vimeo videos for adding automated Video Schema to those posts
Added: Include the images added by the ACF Image/Gallery field in the Sitemap
Added: Persian (Iran) language support
Updated: List of Local Business types supported by Schema.org
Updated: German translation
Fixed: A PHP fatal error on activating the PRO version on some websites where the free version was not already active
Fixed: %imagetitle% variable was not working in the Image SEO module
Fixed: A conflict with other plugins causing the slow backend when the PRO version’s update is available. From the next update, you should not face this issue
Fixed: A bug where the Cancel CSV import button was not working in the Redirections importer
Fixed: Global Identifier (GTIN, MPN, etc.) were not saving in the WooCommerce Variable products
Fixed: WooCommerce product images were not loading on the product pages on some installations when the ‘Show Global Identifier’ option was enabled
Fixed: Removed invalid properties like isPartOf, inLanguage & publisher from the Locations Schema](https://rankmath.com/kb/rich-snippets/)
Fixed: Schema Validation was not showing the latitude & longitude value from MediaOrganization Business type
Fixed: Once the image URL value was saved in the Local Business Schema](https://rankmath.com/kb/local-seo/) type, replacing that URL was not working
Fixed: An SQL error happening on some sites and/or the table creation process was failing silently
Fixed: News Sitemap was showing the post’s modified date instead of the post’s published date
v2.0.8.1 December 22, 2020
Fixed: Fatal error on PHP < 7.3, please update your PHP version to 7.3 or more.
v2.0.8 December 22, 2020
Added: Elementor Breadcrumbs widget!! Now, add breadcrumbs without using any code and styling using the native Elementor Options
Added: Convert Elementor Accordion widget into the FAQ Schema Markup
Added: An option to set a Custom Brand Name for the Product Schema in WooCommerce’s global settings
Added: An Option to set the Global Identifier [GTIN, ISBN, MPN etc.] for each WooCommerce product. The values will be used in the Product Schema and help fix all the Google Schema errors related to products
Added: An Option to show Global Identifier on the frontend along with the SKU value
Added: Show PRO version number in the System Status info
Added: Added new variables in the Image SEO module [imagealt & imagetitle]
Added: randomword variable. You can use this variable to print a random word in the SEO meta. You can use it like randomword(word1|word2|word3)
Improved: Randomize Analytics’ cron jobs time instead of resetting on the GMT+0
Improved: Import upload date in the Auto-detected Video Schema from YouTube and Vimeo
Improved: Plugin’s update-message notice, if the user is not allowed to update the PRO version
Removed: interactionCount from the Video Schema markup
Fixed: Rank Math’s account connection issue when connecting from the setup wizard right after installing PRO version without ever configuring the Free version first
Fixed: Empty content table was showing in the SEO Performance tab on some installations in the Analytics module
Fixed: Option to filter posts by Schema type was not working properly
Fixed: Video ‘Auto-Detect’ option related to the Video Schema/Sitemap was not working on the first draft save
v2.0.7 December 12, 2020
Added: Minimum free version requirement check to avoid any error while updating the PRO version
Fixed: Singular page conditions in the Schema template’s Display Condition tab were not working as expected
Fixed: Compatibility issue with the Troubleshooting Mode in the Health Check plugin
v2.0.6 December 9, 2020
Added: Automatically fetch the duration for the autodetected YouTube and Vimeo videos in the Video Schema & Video Sitemap
Improved: Fetch the latest Keyword usage count whenever Rank Tracker page is opened
Updated: The German translation
Removed: video:width, & video:height tag from the Video Sitemap as those are not required anymore
Fixed: Analytics data was not updating in the Rank Math’s My Account page
Fixed: Code Validation tab was not for the static homepage
Improved: Removed duplicate code to reduce the plugin size further
Improved: Update page was showing old Rank Math icon
Fixed: Option to set Primary Category using the Quick Edit for the WooCommerce Products was not working
Fixed: PHP errors appearing on small installations
Fixed: Duplicate field error was showing in the HowTo Schema
Fixed: Category filter was not working in the Redirections when a term is present in multiple taxonomies
Fixed: save_post hook used in the Video Schema was breaking the cart page on some sites
Fixed: Location block was showing the post title instead of the Name added in the schema
Fixed: Map zoom option was not working in the Local Schema block
v2.0.5 November 29, 2020
Improved: Made plugin compatible with the PHP 8.0
Improved: Plugin’s plan handling that was causing a conflict with the Analytics module as well
Improved: Update-check mechanism to help show the updates properly on every server
v2.0.4 November 27, 2020
Improved: Restrict Schema output on password-protected pages
Fixed: Option to set the Video as family-friendly was not working in the Video Schema
Fixed: Duplicate entries in the Video Sitemap
Fixed: The option to add a new post type in the ToolSet plugin was not working
v2.0.3 November 20, 2020
Added: German & Russian translations
Improved: The PRO update will now need the update of the free version if both the updates are available
Improved: Added an option for the Video Schema to stop auto-generating of the thumbnail images from the embedded videos like YouTube
Improved: The PRO version will not be disabled when someone uses the rollback feature with the free version
Fixed: Duplicate product category issue happening on some WooCommerce installations
Fixed: The import Schema option from a custom code was not working when the Schema was not in an array format
Fixed: Some localization issues
Fixed: Video Sitemap duration was showing an incorrect value
Fixed: A PHP fatal error happening on some installations with the new Image SEO PRO
Fixed: A visible PHP error when someone changed between the easy and advanced modes in the setup wizard
Fixed: An issue where an incorrect PRO upgrade notice was showing up
v2.0.2 November 14, 2020
Added: A filter to remove media namespace from the feed
Fixed: The Compare Keywords option was not working in the Classic Editor when the Schema Module was disabled
Fixed: Divi Preview was failing on some installations
Fixed: Force-check update function was not working properly from the updates page
Fixed: Google Analytics data was not getting deleted if the ‘Delete Data’ option was used from the Analytics Settings
Fixed: uBlock & some other Ad Blocking browser extensions were falsely blocking Analytics page-related scripts
Fixed: jQuery Migrate deprecated notice was showing on the media page
Fixed: Schema-related about & mention options in the link popup of Classic Editor
v2.0.1 November 12, 2020
Fixed: Post editor incompatibility with WordPress version 5.4.4
Fixed: Local SEO Schema was showing the default address data in the publisher entity when multiple locations option was enabled
Fixed: Traffic difference was showing as negative when it was positive in the Site Analytics Tab
Fixed: Keyword Manager table not showing data after 20th keyword
Fixed: Check if the current user has the capability to single post Analytics data before adding the button in Sidebar/Metabox
v2.0.0 November 9, 2020
Plugin released!!

Kết Luận

Plugin Rank Math SEO PRO thực sự là một công cụ SEO website đáng đồng tiền bát gạo. Trước đây mình thường sử dụng Yoast SEO cũng như AIO SEO cho hầu hết các Website. Nhưng từ khi thấy lợi ích của Rank Math SEO thì mình bắt đầu chuyển qua sử dụng để giảm thiểu bớt các Plugin khác trong hệ thống.

5/5 - (11 bình chọn)